Rönnbärsmal » Ultimata Guiden

ronnbar

Rönnbärsmalen får sitt namn av att den lever på frukten från rönn. Men de håller sig inte bara till rönn utan kan också ge sig på andra frukter som du odlar i din trädgård och vålla stora skador. Så undvik malätna äpplen och plommon med hjälp av våra produkter!

Det är framförallt när rönnbären tar slut som rönnbärsmalen istället väljer att gå på andra typer av frukter, det är framförallt äpplen som är hotade av de flygande skadedjuren. Detta kan få stora konsekvenser för dig som odlar äpplen och en hel skörd kan faktiskt förstöras utan vidare. Så se därför till att skydda dig mot ett angrepp!

Vi rekommenderar

Snabbguide Rönnbärsmal 

Hur skyddar man sig mot rönnbärsmal?

Om du har till exempel äpplen eller annan frukt i din trädgård är det alltid en god ide att följa med på hur din frukt ser ut. Om det finns tendenser till maskhål eller liknande kan det vara dags att börja tänka på åtgärder för att hindra det från att bli större. Produkter för bekämpning av rönnbärsmal utgörs av till exempel fällor. Dessa fällor är väldigt enkla att använda och du placerar dem runt träden som är drabbade av malens besök. Fällorna lockar sedan till sig rönnbärsmalen som fastnar i fällan och inte kan ta sig därifrån. Efter ett tag bör rönnbärsmalen ha försvunnit från dina frukter.

Så håll koll på rönnbärsväxten där du bor. Det är en stark sammankoppling mellan dålig rönnbärsväxt och angrepp på äpplen och andra frukter som många har i sin trädgård. Om rönnbärsväxten slår fel bör du följa dina frukter ännu noggrannare än vad du hade gjort annars och vid minsta tecken på angrepp bör fällor sättas ut runt träden så fort som möjligt. Se till att du inte blir av med den frukt som du jobbat så hårt för att odla fram! Vi på Skadedjursbutiken har fällor, medel och mycket annat för att du ska slippa otrevliga besök av skadedjur. Om du har några frågor eller funderingar kring någon av våra produkter eller vad som är bäst för dig är du välkommen att kontakta oss så ska vi hjälpa dig!

Klicka för bästa rönnbärsmalsfällan

Betyg på guiden:

3.9/5 - (50 votes)