Hem / Pälsänger / Pälsängerprodukter

Bli av med pälsänger 

Här hittar du pälsängerfällor, rödceder och andra produkter som avger dofter som skadedjuren inte tycker om. Hos oss får du alltid snabb leverans med Postnord Varubrev 1:a-klass samt smidig & säker betalning med Klarna.

Populära produkter

-20%
Populär
-18%
Värdepaket
449 kr
-28%
Populär

Visar alla 30 resultat

Populär
-11%
Värdepaket
399 kr
-9%
Populär
-28%
Populär
Populär
-20%
Populär
-18%
Värdepaket
449 kr
-23%
Värdepaket
499 kr
-18%
Värdepaket
-24%
Populär

Snabbguide: Bli av med pälsänger

Bästa sättet att få bort pälsänger är att hålla rent, använda rödceder och ställa ut speciella fällor. Vi säljer en rad olika produkter med rödceder samt effektiva fällor som fångar pälsänger.

Bekämpa pälsänger med:

  • Fällor för pälsänger: Fällor för pälsängrar fångar även exempelvis in malar. Ibland kan det vara svårt att se skillnaden och se om det är mal eller pälsänger som kommit in i huset. Men eftersom både rödceder och dessa fällor är effektivt på bägge dessa insekter sker bekämpning på samma sätt. Fällorna avger feromoner som drar till sig hanarna vilka fastnar i fällan och dör. Därmed kan inte någon förökning ske. Genom att bli av med hanarna kommer beståndet minska.
  • Produkter med rödceder: Rödceder utger en doft som mal, silverfiskar och pälsängrar inte tycker om. Använd exempelvis rödcederolja på fönsterblecket så pälsänger inte vill ta sig in i bostaden, lägg doftblock i garderoben eller häng upp påsar med flisor av rödceder.
  • Lavendelpåse: I likhet med hur rödceder avskräcker pälsänger och andra liknande insekter så har lavendel en liknande funktion. Häng exempelvis en påse lavendel i garderoben för att hålla pälsängrar borta.

Förebygg problemet:

Har du ofta problem med pälsänger bör du i första hand se på preventiva åtgärder för att minska antalet insekter som tar sig in. Utöver att avskräcka med rödceder och fånga hanar med pälsängerfälla kan följande åtgärder ske:

  • Förvara i nät och påsar: Förvara kläder du är extra rädd om i speciella klädpåsar som skyddar mot insekter. Detta gäller inte minst pälsar då pälsänger fått sitt namn just efter att de ofta hittas på pälsar.
  • Städa: Ta bort allt organiskt material som pälsänger lever på och håll garderober stängda. Genom att städa kommer du även snabbare bekämpa pälsängrar på ett tidigt stadie.
  • Tvätta i 60 grader: Ser du angrepp, oftast genom små hål på textilier, så tvätta allt i minst 60 grader. Har plagget hängt i en garderob bör samtliga plagg tvättas då det är mycket svårt att hitta ägg, larver och pälsänger på kläderna.
  • Använd fällor innan säsong: Att ställa ut fällor redan under försommaren är ett effektivt sätt att bekämpa pälsänger. De första hanarna som kommer in fastnar i fällorna och någon förökning sker inte. Allt för många köper in fällor och ställer ut dessa när ett större problem redan uppstått.