Kackerlacksfällor

Kackerlackor är inget roligt att drabbas av och eftersom det är en hälsorisk gäller det att snabbt och effektivt bekämpa dessa skadedjur. Med en speciellt framtagen kackerlacksfälla är det enkelt att bli av med kackerlackorna.

I vår webbutik hittar du ett bra sortiment med effektiva kackerlacksfällor. Ett smidigt sätt att bekämpa kackerlackor när du får ovälkomna besök av dessa skadedjur.

Visar alla 2 resultat

Populär

Kackerlackor

Kackerlackor trivs i fuktiga, varma miljöer och är aktiva på natten. Därför kan man lättast hitta dem på mörka platser och de brukar också hålla till där det finns mat. Har de tagit sig in kan de sprida sig snabbt och det är därför viktigt att bekämpa dem så fort de upptäcks. Var noga med att städa undan, rengöra och kontrollera både resväskor och förpackningar.

Hälsorisker med kackerlackor

Kackerlackor är smittbärare av olika sjukdomar och skulle matvaror angripas bör dessa kasseras omgående. Förutom att det finns hälsorisker med dessa djur kan en del människor även vara allergiska mot kackerlackornas sekret.

Så fungerar kackerlacksfällor

En fälla för kackerlackor utsöndrar ett ämne, feromoner, som lockar till sig hanarna. När skadedjuren kommer fram till fällan fastnar de i klistret. På så sätt hindrar man honorna från att föröka sig och populationen dör ut.

Placera fällor på ett varmt och torrt ställe där det finns misstanke om att kackerlackorna befinner sig. Fällorna är helt gift- och luktfria och är säkra att ha i hem där det finns barn och husdjur.

Fler sätt att bekämpa kackerlackor

Förutom att använda kackerlacksfällor finns det fler sätt att bekämpa kackerlackorna och även andra skadedjur.

  • Städa och rengör noggrant, särskilt där det är varmt och fuktigt. Förvara inte mat framme och ta ut soporna ofta.
  • Rödcederolja och rödcederträ – Komplettera kackerlacksfällor med att pensla ut rödcederolja eller placera ut produkter av rödcederträ. De flesta skadedjur avskyr denna doft medan det för oss människor i stället är en behaglig doft.
  • Insektsmedel – Det finns även insektsmedel för att döda synliga kackerlackor.