Silverfisk i sängen – så blir du av med dem

Många har någon gång blivit påhälsade av silverfisk, vare sig det gäller köket, badrummet eller i sovrummet. Men de kan också leta sig helt upp i sängen. Detta är förstås inte speciellt trevligt och vi kan hjälpa dig med att bli kvitt problemet på snabbast möjliga sätt!

Silverfiskarna är inte farliga i sig själv men av förståeliga skäl så slipper man gärna en påhälsning av de silverfärgade smådjuren. Detta är speciellt förståeligt om de letar sig helt upp i sängen. Vi har produkterna du behöver för att bli kvitt silverfisken, dessutom kan du göra det helt giftfritt och på ett enkelt sätt.

Bli av med silverfisk i sängen?

Jo, om du har fått silverfisk i sängen bör du först och främst tvätta dina sängkläder så att du blir av med de skadedjur som redan finns där. Nästa steg är sedan att placera ut fällor runt om din säng och på andra platser i ditt sovrum. Fällan lockar till sig silverfiskarna som sedan fastnar i fällan och kan inte ta sig därifrån.

Nästa steg är att applicera olja från rödcederträ på till exempel lister och andra trånga utrymmen som finns i ditt sovrum. Där håller silverfiskarna ofta till och den doft som rödceder utsöndrar är en som silverfiskar avskyr och de flyr därför den. Men oroa dig inte, för oss människor luktar det bara gott! Var aktsam med att du inte får det på textilier då det kan orsaka fläckar som är svåra att få bort.

Vänta sedan på effekt och upprepa vid behov om silverfisken inte försvinner. Ett tips efter att silverfisken försvunnit är att fortsätta applicera rödcederolja då dess doft fungerar förebyggande så att du slipper få ytterligare besök av de små silverfärgade krypen.

Betyg på guiden: