Hem / Trädgård / Odling & Skötsel / Minidrivhus & Odlingslådor

Minidrivhus & Odlingslådor

Gör som många andra och börja odla egna kryddor, grönsaker, frukter och bär. Det går utmärkt oavsett om du bor i hus, lägenhet eller har en egen trädgård, kolonilott eller balkong. Det går även att odla kryddor och grönsaker i köket året om med ett litet minidrivhus eller odlingslåda.

Oavsett hur mycket plats du har hittar du smidiga odlingslådor och miniväxthus i vår webbutik för dina odlingar. Dessa kan du ha inomhus året om eller välja att plantera om dina odlingar utomhus eller i ett större växthus när odlingarna grott till sig. Ge dina frösådder en bra start med ett miniväxthus!

Visar alla 2 resultat

-34%

Enkelt och roligt att odla i minidrivhus och odlingslådor

Att odla i en odlingslåda eller ett miniväxthus är både enkelt och roligt. Det går att starta odlingssäsongen långt i förväg inomhus och växtbelysning gör det möjligt att odla även under vintern.

Minidrivhus, odlingslådor och drivbänkar kan vara bra att använda vid förkultivering. Produkterna hjälper odlingarna att gro till sig tills det är varmt nog att ta ut växterna utomhus eller att omplantera dem i ett större växthus.

Skillnaden mellan drivhus och drivbänk

Ett drivhus är ett litet miniväxthus där man kan odla växter som trivs i ett mildare klimat. Ett drivhus består ofta av plast eller glas som genom materialet reflekterar värme från solljuset och skapar på så sätt ett varmt klimat inne i drivhuset.

En drivbänk, även kallad odlingsbänk, är en slags låda utan botten som har lock av plast- eller glasfönster. Bänkar finns i olika storlekar och passar bra att använda för att förkultivera grönsaker och växter som är lite känsligare och behöver gro till sig innan de planteras utomhus tills värmen ligger på en lagom nivå. Även i en drivbänk skapas ett varm och behagligt klimat där växterna trivs.

Minidrivhus i olika modeller

Minidrivhus passar bra för små plantor, skott i odlingstråg och småkrukor. De flesta drivhus i minimodell består av genomskinlig plast eller glas och kan stå på ett odlingsbord eller exempelvis i ett köksfönster. I huset bildas en varm och fuktig miljö som är perfekt för både frösådder och rotning av sticklingar.

Drivhusen finns i många olika utföranden och en del har smarta funktioner som självbevattning. Några modeller har ventilationshål medan andra inte har det och då behöver man manuellt lufta drivhuset när kondens bildas.

Det finns även miniväxthus med odlingstråg där det går att så direkt. En del modeller har inbyggd undervärme vilket är bra för värmekrävande frön som bönor, chili eller tomater. Med denna värme kan fröerna snabbt börja gro.

Vill man plantera riktigt känsliga växter finns det smidiga pluggboxar så att man enkelt kan omplantera sticklingar utan att skada rötterna. Pluggarna underlättar också att få snygga rader i odlingen och ger växterna djupa rotsystem.