Hem / Städredskap / Dammvippa

Dammvippa

Strutsvippan har blivit alltmer populär och det är inte så konstigt. Det blir så mycket roligare att städa med en vippa och det bästa av allt är att det går snabbt och smidigt. De har dessutom lång hållbarhet för många års användning.

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.


Dammvippa

Städa effektivt och spara tid med en dammvippa. Vi har hållbara produkter av hög kvalitet i vår webbutik, allt för att göra städningen enklare. Våra vippor från Redecker är av antingen lammull eller äkta strutsfjädrar som är tillverkade av fjädrar från strutsar i Sydafrika. Dessa fjädrar plockas inte från levande djur, vilket är viktigt för oss när vi erbjuder bra produkter.

Få en snabb och smidig städning med dammvippa

Dammvippor används för att få bort damm från både ytor och föremål. De fungerar extra bra till att damma svåråtkomliga ytor som i hörn och bakom saker och objekt som lampor eller böcker.

En dammvippa med strutsfjädrar är en riktig klassiker och det som ger bäst resultat. Fjädrarna blir lätt statiska vilket får dammet att dras in i fjädrarna där det stannar kvar och vippan tar därför lätt med sig torrt och lätt damm.

Strutsdammvippan är riktigt smidig och man behöver inte flytta undan saker då det bara är att damma runt dem. Perfekt för bokhyllan, kristallkronor, lampor, fönsterbänk, tavlor, dator och TV. Extra bra är den för att komma åt högt upp där det kan vara svårt att nå som uppe i bokhyllan, ovanpå skåp och annat. Även till bilen är den ultimat för att svepa över instrumentpanelen.

Skillnaden mellan dammvippor av syntet och strutsfjädrar

De vanligaste dammvipporna som går att köpa i de flesta affärer är ofta gjorda av syntetmaterial som exempelvis polyester. Dessa vippor går också att ladda upp så att de blir statiska genom att rotera skaftet mellan händerna en kort stund. De blir då statiska till en viss del, men inte i samma grad som en strutsvippa. Dessutom är det mer klimatsmart att välja en vippa med fjädrar.

Att städa med en vippa av strutsfjädrar

Eftersom fjädrarna blir lite statiska är det mest effektiva sättet att bara svepa över de dammiga ytorna med en jämn och stadig rörelse. Undvik att vifta med vippan eller att göra snabba rörelser utan dra den bara över ytan.

När den samlat upp lite damm är det bara att antingen skaka ur den utomhus eller att dammsuga den lite lätt.

Så rengörs dammvippan

Vippan tvättas vid behov när den har använts ett längre tag och om den känns kladdig eller smutsig. Då tvättas vippan i ljummet vatten med en droppe diskmedel. Häng därefter upp den för att självtorka. När den är nästan torr är det bra att ruska dammvippan för att få den fluffig igen.

Vippa till både snabbstädning och vardagsstädning

En dammvippa är ett riktigt smart städredskap både för snabbstädningen och vardagsstädningen. Det går otroligt snabbt att damma om du akut behöver städa innan du får gäster. Vippan är också ett bra komplement till vardagstädningen för att få bort det värsta dammet innan det ska torkas rent med en fuktig trasa.

Genom att göra städningen mer effektiv med bra städredskap blir städningen mycket roligare. Det blir också enklare att hålla det någorlunda städat mellan städdagarna.