Hem / Hem & Städ / Rengöring / Diskmedel

Diskmedel

Det är viktigt med ett bra diskmedel när man diskar för hand. Genom att välja rätt diskmedel är det lättare att lösa upp fett och matrester så att disken blir skinande ren. Förutom att det ska rengöra disken ordentligt behöver det vara skonsam mot både händer och natur. Här i vår webbutik hittar du effektiva men skonsamma handdiskmedel med fräscha dofter. I vårt sortiment finns ekologiska och miljövänliga produkter när du vill diska klimatsmart och få strålande ren disk.

Endast ett sökresultat


Miljövänliga och ekologiska handdiskmedel

Det finns diskmedel som kan innehålla ämnen som påverkar både vår hälsa och natur negativt. I vårt sortiment hittar du endast miljövänliga diskmedel för handdisk. Förutom att de är snälla mot miljön och för den som diskar, rengör de även effektivt.

Diskmedel från Eco Clean Nordic

I utbudet finns miljövänliga, ekologiska och veganska diskmedel från Eco Clean Nordic. Diskmedlet är ekologiskt och växtbaserat med naturliga och bionedbrytbara ingredienser. De olika dofterna kommer från naturlig eterisk olja och ekologiskt blomvatten. Välj bland en lugnande doft av lavendel eller frisk doft av citronmeliss eller eukalyptus.

Tips - Så doserar man diskmedel

De flesta av oss tar alldeles för mycket diskmedel när vi ska diska. Rådet är att ta så lite diskmedel som möjligt, disken blir ändå ren. Dagens moderna handdiskmedel är mycket effektiva och det räcker därför med något kryddmått.

Kontrollera om du har doserat rätt

Är där skum kvar i diskhon efteråt när diskvattnet har tömts så har man som regel använt för mycket medel. Försök då att minska dosen till nästa gång.

Dosera på ett smart sätt

Ett smart sätt att dosera diskmedel är att använda sig av en blomspruta. Häll på en del diskmedel i en blomspruta och späd ut med tio delar vatten.

Effektivaste sättet att diska för hand

Det finns några saker man kan göra för att diska effektivare för hand. Det kommer att gå snabbare och sparar både på vatten och miljön. Skrapa av matrester ordentligt så snart efter matstunden som möjligt. Är disken väldigt smutsig bör den först ligga i blöt och dra en stund i varmt vatten och någon droppe diskmedel. Då lossnar smutsen lättare och det går enklare och snabbare att diska.

Diska inte under rinnande vatten utan sätt i proppen i diskon och fyll på med varmt vatten och diskmedel eller använd en diskbalja.

Börja med den renaste disken före den smutsigare så att vattnet håller sig rent längre.