Fågelskrämmor

Fåglar kan störa och ställa till det för oss med mängder av spillning och bon på olämpliga ställen. Vare sig det handlar om en fullkomligt nedskitad brygga eller gräsmatta, rovfåglar som hotar dina små husdjur, skorstenar som täpps igen eller en uteservering som pinas av flygande snyltgäster kan en flygande fågelskrämma avvärja problemet.

Visar alla 7 resultat


Fågelskrämmor mot envisa fåglar

Fiskmåsar, kajor, gäss, kråkor och duvor. Fåglar kan vara störande på flera olika sätt, med olika konsekvenser. När de bajsar ner byggnader, bryggor och stränder är det förstås otrevligt, men spillningen kan dessutom ställa till skada då den verkar frätande på exempelvis fasader, något som kan innebära fuktproblem. Vid kaféer och uteserveringar kan både stämningen och lönsamheten bli lidande när gästerna ofredas av fiskmåsar och andra fåglar som kan bli fräckare och fräckare när de snyltgäster rester och snappar åt sig allt ätbart. I trädgårdar kan oväsen kring fågelbon och länsade jordgubbsland och bärbuskar få en att tappa humöret. Och i många olika typer av fastigheter och lokaler kan spillning, fjädrar och material från fågelbon innebära extraarbete i form av högtryckstvätt och rensning av igensatta hängrännor och skorstenar. Vare sig det gäller åkrar och ängar, trädgårdar, serveringar, båthamnar, byggnader eller golfbanor är utplacering av flygande fågelskrämmor en åtgärd som brukar göra omedelbar skillnad.

Fågelskrämma en fredlig & effektiv lösning

En flygande fågelskrämma efterliknar en rovfågel som för fåglarna ter sig realistiskt. Effekten förstärks av att den rör sig i vinden. De flesta fågelarter skräms av denna rovfågel, och som en bonuseffekt skräms även små gnagare. Draken/fågelattrappen sitter på en lång spöpinne som har roterande topp, och monteras på tak, staket eller marken. Det finns olika höjder att välja bland, vilken som passar bäst beror på läget och hur högt upp man behöver komma för fria vindar. Omplacera gärna fågelskrämman relativt ofta, och sätt upp flera för ännu effektivare verkan. Kika gärna på våra andra produkter inom fågelskydd, där du hittar flera som passar att och kombinera med fågelskrämman i en samlad åtgärd.