Hem / Sorteringskasse

Sorteringskasse

Använd en sorteringskasse för din sophantering för att få en smidig återvinning. Att källsortera blir mycket enkelt med dessa smidiga kassar för både förvaring och transport. Påsarna är lagom stora och har även olika fack som underlättar för att samla avfall i olika storlekar.

I webbutiken erbjuder vi smarta och praktiska lösningar för din sophantering. Vi erbjuder även bra städprodukter med både städartiklar och rengöringsmedel för att enkelt hålla rent kring sophanteringen och för övriga hemmet.

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.


Sortera och transportera avfallet enkelt med sorteringskassar

En sorteringskasse hjälper till att göra hela processen med att sortera avfallet mycket enklare. De flesta kassar är indelade i två eller tre fack så att det går att samla flera olika typer av avfall i en och samma påse.

Sorteringskassarna gör det även smidigt att transportera avfallet då är fyrkantiga för att placeras stadigt och jämte varandra i exempelvis bagageluckan på bilen. Den stadiga formen gör dem också behändiga att ha ståendes i skåpet under diskbänken eller annan valfri placering. Det blir enkelt att fixa en egen liten sopstation.

Kassarna är dessutom utrustade med handtag vilket gör påsarna enkla att bära samt att hålla i påsen när man plockar ur avfallet för att lägga på rätt plats för återvinning. Vill man bara använda kassarna för transport kan de lätt vikas ihop till ett platt paket och kan förvaras utan att ta mycket plats.

San Sac Sorteringsset

I vår webbutik erbjuder vi ett riktigt smart system med San Sac Sorteringsset med plats för 9 fraktioner. Setet består av tre sorteringskassar tillverkade i återvunnen PET. Kassarna är dekorerade med både färg och text som underlättar källsorteringen.

Så får du en smidig återvinning med sorteringskasse

Återvinningskassarna är rymliga och eftersom de är indelade i fack är det smart att i samma kasse samla det som ska återvinnas i samma kärl eller samma plats på en återvinningsstation.

Beroende på hur mycket avfall man har varje vecka, kan en annan smart lösning vara att använda en kasse för det som behöver tömmas lite oftare.

Våra sorteringskassar finns i flera storlekar för att passa olika slags avfall. Större påsar kan vara bra för glas, plast, papp och kartong och de mindre för småel, ljuskällor och batterier.

Så kommer du i gång med att källsortera

Se över vilka möjligheter som finns i hemmet för att ha plats för källsorteringen. Utgå också från vilka behov som finns i familjen för vad som behöver slängas dagligen och varje vecka samt vilka volymer det brukar bli.

Med detta som utgångspunkt blir det enklare att fixa till en sorteringslösning som passar familjen bra. Förutom sorteringskassar kan man behöva komplettera med papperskorgar och olika kärl för att få ett smidigt system.

För att alla ska veta vad som ska sorteras var brukar många av de företag som ansvarar för avfallshämtning erbjuda klisterlappar i olika färger med illustrationer för att även kunna märka upp mindre kärl inomhus. Det gör hela källsorteringen tydlig och överskådlig och det blir lättare att få med hela familjen i att källsortera.

För olika typer av avfall kan man även ha sorteringskärl på olika ställen, beroende på vad som passar bäst vad gäller behov och plats. För det som ska tas ut dagligen kan man placera under diskbänken medan annan typ av avfall kan placeras i hallen eller kanske garaget.

Det här är grundförutsättningarna för att det ska vara enkelt att källsortera. Ta även för vana att fundera igenom om sorteringslösningen behöver förändras. Den ursprungliga lösningen kanske inte räckte till på alla plan och vanorna kan även förändras över tid.