Bananflugor – Bli av med bananflugan

Först ser du någon enstaka bananfluga, och så plötsligt tycks det vimla av dem. Har de dykt upp hos dig, de sötsugna bananflugorna? Bananflugor trivs särskilt bra i köket och bland krukväxterna på fönsterbrädan. De är flitiga på att lägga ägg och förökar sig mycket snabbt. Stoppa invasionen och bli kvitt bananflugorna med en lika enkel som effektiv metod, helt giftfritt.

Bananflugor är duktiga på att föröka sig

En vuxen bananfluga kan lägga upp till 25 ägg om dagen. När äggen kläckts söker sig larverna till det som är ät- och drickbart i ditt kök för att äta, varefter de förpuppar sig. Inom bara några dagar är de fullt utvecklade bananflugor som är redo att lägga egna ägg. De är väldigt förtjusta i frukt, men också i vad de kan hitta i odiskade glas, diskhon och så vidare. Dessutom gillar de blomjord och trivs där det är varmt. De flesta tycker det är störande med oräkneliga bananflugor som inneboende. Det känns ofräscht och irriterande när man inte får ha exempelvis fruktfatet, safttillbringaren eller tekoppen ifred. Som väl är kan du enkelt bli av med dem, lika snabbt som de sprider sig kan du undan för undan bli kvitt dem, med hjälp av snillrika bananflugefällor.

Så blir du av med bananflugorna

Bananflugorna kommer in i ditt hus utifrån och väl där kan de föröka sig anmärkningsvärt fort. För att göra ditt kök mindre attraktivt för bananflugor bör du vara extra noggrann med att: – Torka spilld dryck direkt. – Rengöra diskhon. – Plocka in frukten i kylskåpet. – Tömma soporna oftare. – Hålla bänk och diskho fri från smutsdisk. – Skölja ur petflaskor och tomburkar direkt. Detta kan göra stor skillnad, och är extra viktigt vid värmeböljor. Ställ också fram en eller flera bananflugefällor, så kommer du inom kort se resultat. Fällorna innehåller ett naturligt lockmedel som effektivt drar till sig de små bananflugorna, och de tar sig inte ut därifrån igen. Placera fällan på ställen där bananflugorna vistas mest, som diskbänken, eller fönsterbrädan. Snart ser du resultat, ditt hem är befriat från invasionen och du kan luta dig tillbaka och äta din frukt ifred.